Algemene voorwaarden

Bijles Eduflow Consultancy

Versie 1.1
Datum: 12 augustus 2024

Artikel 1 - Werksfeer

1.1  Deze Algemene Voorwaarden gelden voor iedere aanbieding, offerte en opdracht gesloten tussen A en de B. Deze Algemene Voorwaarden zijn eveneens van toepassing op opdrachten met B, waarbij voor de uitvoering derden worden betrokken.

1.2 Afwijkingen van en aanvullingen op de opdracht en/of deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig als ze uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen in, bijvoorbeeld, een (schriftelijke) opdracht of (een nadere) opdrachtbevestiging.

1.3 Indien enige voorwaarde in deze algemene voorwaarden afwijkt van een voorwaarde in de opdrachtbevestiging dan geldt de in de opdrachtbevestiging opgenomen voorwaarde voor wat betreft de tegenstrijdigheid.

Artikel 2 - Werkzaamheden

2.1 De werkzaamheden bestaan uit bijlesverlening door B aan A. B zal A assisteren door haar te begeleiden en op weg te helpen bij het behalen van haar leerdoelen. Dit zal gedaan worden middels teams of fysiek op locatie. B stemt dit met A af.

2.2 Om werkzaamheden goed uit te voeren, dient A te allen tijde studiemateriaal mee te nemen. B verleent geen eigen studiemateriaal, tenzij hier expliciet om wordt gevraagd. Dit dient echter wel ontwikkeld te worden, tegen het uurtarief genoemd in Artikel 5.

2.3 Voor de begeleiding van A en het voeren en verwerken van de leerling-administratie, is B volledig afhankelijk van de medewerking van A. Als A niet meewerkt of bewust gegevens achterhoudt of vervalst, is B hiervoor, en voor het dientengevolge eventueel niet slagen van de begeleiding, niet aansprakelijk.

2.4 B biedt geen garantie voor te behalen studieresultaten of het slagen van de begeleiding.

Artikel 3 - Algemene bepaling

3.1 B is gehouden bij zijn werkzaamheden de zorg van een goed opdrachtnemer in acht te nemen.

3.2 B is gehouden gevolg te geven aan een tijdig verleende en verantwoorde aanwijzing omtrent het resultaat van de opdracht. Voor het overige zal B bij het uitvoeren van de opdracht waar mogelijk rekening houden met redelijke wensen van A, mits dit naar het oordeel van B bevorderlijk is voor een behoorlijke uitvoering van de opdracht. A heeft uitdrukkelijk géén zeggenschap over de werkzaamheden van B. B is dus vrij de werkzaamheden naar eigen inzicht en zonder toezicht of leiding van A uit te voeren. B heeft A vooraf laten weten op welke wijze die uitvoering zal geschieden.

3.3 A verklaart zich er uitdrukkelijk mee akkoord dat B ook voor andere opdrachtgevers werkzaamheden verricht.

3.4 Persoonsgegevens worden zorgvuldig bewaard en zijn uitsluitend toegankelijk voor medewerkers van B. De persoonsgegevens mogen uitsluitend worden gebruikt door B en aan haar gelieerde ondernemingen voor onderwijsinhoudelijke communicatie met de A, waaronder in ieder geval begrepen, het verzenden van de nieuwsbrief en de activiteitenagenda. 

Artikel 4 - Duur

4.1 B stemt ermee in om diensten te verlenen aan de A zoals hierin beschreven, op basis van de behoeften en vereisten van A. Deze overeenkomst schept geen enkele verplichting voor A om B op regelmatige basis in te schakelen of om een vast aantal uren te garanderen. A behoudt zich het recht voor om B in te schakelen naar gelang van de behoefte van A.

Artikel 5 - Tarieven

5.1 Voor de te verrichten werkzaamheden zal A aan B een vergoeding (exclusief BTW) verschuldigd zijn, zoals bepaald op basis van het gekozen pakket. De tarieven per pakket worden vermeld op de website.

5.2 B behoudt zich het recht voor om tarieven te wijzigen met een voorafgaande kennisgeving aan A.

5.3 Dit honorarium zal middels een factuur door B aan A in rekening worden gebracht.

Artikel 6 - Onkosten

6.1 Reiskosten worden door A aan B vergoed tegen een tarief van €0.23 per kilometer. Indien B geen gebruik maakt van een eigen auto, brengt hij de werkelijke reiskosten aan A in rekening. Deze kosten worden door B opgenomen in de factuur genoemd in Artikel 6.

6.2 Reiskosten zijn van toepassing wanneer de bijlessen plaatsvinden op momenten en locaties waar B speciaal voor moet reizen. Hierbij wordt gerekend met de heen- en terugreis.

Artikel 7 - Betalingstermijn

7.1 De betalingstermijn is 7 dagen na factuurdatum, tenzij vooraf anders is overeengekomen.

7.2 B heeft het recht, gedurende een opdracht, de tot op dat moment verrichte werkzaamheden naar redelijkheid ná elke afspraak in rekening te brengen.

7.3 Partijen zullen in de opdracht de datum of data waarop B de vergoeding voor de overeengekomen prestaties aan A in rekening brengt, vastleggen. Verschuldigde bedragen worden door A betaald volgens de overeengekomen dan wel op de factuur vermelde betalingscondities. Bij gebreke van een specifieke regeling zal A binnen 7 dagen na factuurdatum betalen. A is niet gerechtigd tot opschorting van enige betaling en evenmin tot verrekening van verschuldigde bedragen.

7.4 In geval van niet-tijdige betaling van de verschuldigde bijleskosten, behoudt B zich het recht voor om een betalingsherinnering te sturen aan A. Indien de betaling nog steeds niet binnen de gestelde termijn wordt voldaan volgt er een 2e betalingsherinnering, waarbij er administratiekosten van 15 euro in rekening worden gebracht.

7.5 Indien A na aanmaning of ingebrekestelling nalatig blijft de vordering te voldoen, kan B de vordering uit handen geven, in welk geval A naast het dan verschuldigde totale bedrag tevens gehouden is tot vergoeding van alle gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten, waaronder begrepen alle kosten berekend door externe deskundigen.

Artikel 8 - Annulering

8.1 Indien A een afspraak wenst te annuleren, dient deze dit minimaal 24 uur van te voren schriftelijk of telefonisch aan B te melden. 

8.2  Indien A een afspraak annuleert, en voor die afspraak heeft B een ruimte gereserveerd, kan B 35% van het volledig uurtarief in rekening brengen bij A om de kosten voor het reserveren te bekostigen.

8.3 Bij annulering binnen minder dan 48 uur voor aanvang van de geplande afspraak behoudt de B zich het recht voor om het volledige uurtarief in rekening te brengen aan A (zie genoemd in Artikel 5).

Artikel 9 - Aansprakelijkheid

9.1 A heeft de plicht de geleverde diensten te controleren op onjuistheden en onzorgvuldigheden. Bij gebreke van het correct nakomen van het in het voorgaande lid bepaalde, is B niet aansprakelijk voor eventuele schade van A en vrijwaart zij B voor eventuele aanspraken van derden. Eveneens is uitgesloten de aansprakelijkheid van B wegens verminking, vernietiging of verlies van gegevens of documenten.

9.2 Voor het overige is B niet aansprakelijk voor enige schade die is ontstaan in- of voortvloeit uit- de uitvoering van de overeenkomst, tenzij er sprake is van opzet en/of bewuste roekeloosheid van de kant van B.

9.3 A vrijwaart B tegen iedere aansprakelijkheid als gevolg van weglatingen, toevoegingen of andere niet door B goedgekeurde wijzigingen in het door hem geleverde diensten. Indien deze goedkeuring niet uitdrukkelijk is gegeven moet deze worden geacht niet te zijn gegeven. Indien A aan B informatiedragers, elektronische bestanden, software, etc. verstrekt, garandeert A dat deze vrij zijn van virussen en defecten.

9.4 Indien wordt geoordeeld dat B geen beroep op het voorgaande vrijwaring of uitsluiting van aansprakelijkheid toekomt, is B jegens A slechts aansprakelijk voor vergoeding van de schade tot maximaal het bedrag van de voor die opdracht bedongen prijs (excl. BTW). Deze beperking van aansprakelijkheid is van opdrachtige toepassing op de in Artikel 10.5 van deze module Algemeen bedoelde vrijwaringsverplichting van B.

9.5 Indien één der partijen tekortschiet in de nakoming van haar verplichtingen uit de overeenkomst, kan de andere partij haar in gebreke stellen. De nalatige partij is echter onmiddellijk in verzuim als nakoming van de desbetreffende verplichtingen anders dan door overmacht binnen de overeengekomen termijn reeds blijvend onmogelijk is. De ingebrekestelling geschiedt schriftelijk, waarbij aan de nalatige partij een redelijke termijn wordt gegund om alsnog haar verplichtingen na te komen. Deze termijn is een fatale termijn. Indien nakoming binnen deze termijn uitblijft, is de nalatige partij in verzuim.

9.6 De in het vorige lid genoemde ingebrekestelling is niet vereist indien de termijn waarbinnen de overeengekomen diensten verricht hadden moeten zijn, voor de afloop daarvan is verlengd. Indien de in het vorige lid bedoelde nakoming ook niet heeft plaatsgevonden voor het eind van de verlengde termijn, is de nalatige partij vanaf dat moment direct in verzuim.

Artikel 10 - Rechten van intellectuele eigendom

10.1 Indien B bereid is zich te verbinden tot overdracht van een recht van intellectuele eigendom, kan een zodanige verbintenis slechts schriftelijk en uitdrukkelijk worden aangegaan. Indien partijen schriftelijk overeenkomen dat een recht van intellectuele eigendom ten aanzien van specifiek voor A ontwikkelde materialen (zoals studiemateriaal, aantekeningen, toetsen, opgavenbundels) of andere materialen, over zal gaan op A, tast dit het recht of de mogelijkheid van B niet aan om de aan die ontwikkeling ten grondslag liggende onderdelen, algemene beginselen, ideeën, ontwerpen, documentatie, werken, protocollen, standaarden en dergelijke, zonder enige beperking voor andere doeleinden te gebruiken en/of te exploiteren, hetzij voor zich zelf hetzij voor derden. Evenmin tast de overdracht van een recht van intellectuele eigendom het recht van B aan om ten behoeve van zichzelf of een derde ontwikkelingen te doen die soortgelijk of ontleend zijn aan die welke ten behoeve van A zijn of worden gedaan.

10.2 Alle rechten van intellectuele eigendom op de op grond van de opdracht ontwikkelde of aan A ter beschikking gestelde materialen (zoals studiemateriaal, aantekeningen, toetsen, opgavenbundels) of andere materialen zoals analyses, ontwerpen, documentatie, rapporten, offertes, evenals voorbereidend materiaal daarvan, berusten uitsluitend bij B, diens licentiegevers. A verkrijgt uitsluitend de gebruiksrechten die bij deze algemene voorwaarden en de wet uitdrukkelijk zijn toegekend. Een aan A toekomend recht tot gebruik is niet-exclusief, niet-overdraagbaar aan derden en niet sublicentieerbaar.

10.3 Het is A niet toegestaan enige aanduiding betreffende het vertrouwelijke karakter dan wel betreffende auteursrechten, merken, handelsnamen of enig ander recht van intellectuele eigendom uit ontwikkelde materialen, of materialen te verwijderen of te wijzigen.

10.4 Ook indien de opdracht niet uitdrukkelijk in een bevoegdheid daartoe voorziet, is het B toegestaan technische voorzieningen aan te brengen ter bescherming van (ontwikkeld) materiaal in verband met een overeengekomen beperking in de inhoud of de duur van het recht tot gebruik van deze objecten. Het is A nimmer toegestaan een dergelijke technische voorziening te (laten) verwijderen of te (laten) omzeilen.

10.5 B vrijwaart A tegen elke rechtsvordering van een derde welke gebaseerd is op de bewering dat door B zelf ontwikkelde materiaal of andere materialen inbreuk maken op een recht van intellectuele eigendom van die derde, onder de voorwaarde dat A aan B onverwijld schriftelijk informeert over het bestaan en de inhoud van de rechtsvordering en de afhandeling van de zaak, waaronder het treffen van eventuele schikkingen, geheel overlaat aan B. A zal daartoe de nodige volmachten, informatie en medewerking aan B verlenen om zich, indien nodig in naam van A, tegen deze rechtsvorderingen te verweren. Deze verplichting tot vrijwaring vervalt indien de verweten inbreuk verband houdt (i) met door A ter gebruik, bewerking, verwerking of incorporatie aan B ter beschikking gestelde materialen, danwel (ii) met wijzigingen die A zonder schriftelijke toestemming van B in de zelf ontwikkelde materiaal of andere materialen heeft aangebracht of door een derde heeft laten aanbrengen. Indien in rechte onherroepelijk vaststaat dat de door B zelf ontwikkelde materialen of andere materialen inbreuk maken op enig aan een derde toebehorend recht van intellectuele eigendom of indien naar het oordeel van B een gerede kans bestaat dat een zodanige inbreuk zich voordoet, zal B, indien mogelijk, zorg dragen dat A het geleverde, of functioneel gelijkwaardige andere ontwikkelde materiaal of materialen kan blijven gebruiken. Iedere andere of verdergaande vrijwaringsverplichting van B is uitgesloten.

10.6 A garandeert dat geen rechten van derden zich verzetten tegen beschikbaarstelling aan B van apparatuur, programmatuur, voor websites bestemd materiaal (beeldmateriaal, tekst, muziek, domeinnamen, logo’s, hyperlinks etc.), databestanden of andere materialen, waaronder ontwerpmateriaal, met het doel van gebruik, bewerking, installatie of incorporatie (bijv. in een website). A vrijwaart B tegen elke aanspraak van een derde die gebaseerd is op de bewering dat zodanig beschikbaar stellen, gebruik, bewerken, installeren of incorporeren inbreuk maakt op enig recht van die derde.

Artikel 11 - Ontbinding van de overeenkomst

11.1 B is bevoegd de nakoming van de verplichtingen op te schorten of de overeenkomst te ontbinden, indien A de verplichtingen uit de overeenkomst niet, niet volledig of niet tijdig nakomt of als hij in verzuim is, na het sluiten van de overeenkomst.

11.2 Indien de overeenkomst tussentijds wordt opgezegd door B, dan zal hij in overleg met A zorgen voor de overdracht van nog te verrichten werkzaamheden aan derden. Dit tenzij de opzegging aan A toe te schrijven is. Indien de overdracht van de werkzaamheden voor B extra kosten met zich meebrengt, dan worden deze aan A in rekening gebracht. A is gehouden deze kosten binnen de daarvoor genoemde termijn te voldoen, tenzij B anders aangeeft.

11.3 Indien de overeenkomst wordt ontbonden, zijn de vorderingen van B op A onmiddellijk opeisbaar. Indien B de nakoming van de verplichtingen opschort, behoudt hij zijn aanspraken uit de wet en de overeenkomst.

11.4 Indien B tot opschorting of ontbinding overgaat wegens omstandigheden die aan A zijn toe te rekenen, is hij niet gehouden tot vergoeding van schade en kosten die daardoor ontstaan. A vrijwaart B in dat geval voor eventuele aanspraken van derden.

11.5 Indien A zijn uit de overeenkomst voortvloeiende verplichtingen niet nakomt en deze niet nakoming rechtvaardigt een ontbinding, dan is B gerechtigd de overeenkomst met directe ingang te ontbinden, zonder enige verplichting zijnerzijds tot betaling van enige schadevergoeding of schadeloosstelling. A is echter wél tot schadevergoeding of schadeloosstelling verplicht voor zover deze vergoeding redelijkerwijs kan worden gevergd.

11.6 In het geval dat A niet langer vrijelijk over zijn vermogen kan beschikken staat het B vrij om de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen.

11.7 Ingeval van overmacht, zoals omschreven in Artikel 12 van deze overeenkomst, bij B zal deze daarvan onverwijld mededeling doen of laten doen aan A. Tijdens de periode van overmacht worden de verplichtingen van B opgeschort. Als vast komt te staan dat nakoming door overmacht gedurende twee maanden niet mogelijk zal zijn, hebben beide partijen het recht de overeenkomst te ontbinden door een schriftelijke verklaring. A heeft de verplichting om van B het uitgevoerde gedeelte van de opdracht af te nemen en hem dat gedeelte te betalen. Dit geldt niet als het uitgevoerde gedeelte geen zelfstandige waarde heeft.

Artikel 12 - Overmacht

12.1 Ziekte en tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid van B ontslaat hem van het nakomen van de overeengekomen leveringstermijn of van zijn leveringsplicht, zonder dat A uit dien hoofde enig recht op vergoeding van kosten en schaden kan doen gelden.

12.2 B is niet aansprakelijk voor het niet toerekenbaar tekortschieten in de nakoming van haar verplichtingen. Voor zover nakoming nog niet blijvend onmogelijk is, worden de verplichtingen van B opgeschort. Indien de periode waarin door overmacht nakoming niet mogelijk is, langer duurt of zal duren dan twee maanden, zijn beide partijen bevoegd de overeenkomst te ontbinden zonder dat er in dat geval een verplichting tot schadevergoeding bestaat.

12.3 Indien B bij het intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan of slechts gedeeltelijk aan haar verplichtingen kan voldoen, is zij bevoegd het reeds geleverde respectievelijk het leverbare deel afzonderlijk te factureren en is de A gehouden deze factuur te voldoen als betrof het een afzonderlijke overeenkomst.

12.4 In het geval van overmacht zal B onmiddellijk A op de hoogte stellen van de situatie en zich redelijkerwijs inspannen om de gevolgen van de overmacht mogelijk te beperken.

12.5 Van overmacht van B is onder meer sprake in geval van (i) stakingen, (ii) ziekte, (iii) gebrek aan materialen, (iv) gebrek aan medewerking van derden, (v) overmacht van toeleveranciers van B, (vi) gebrekkigheid van zaken, apparatuur, (vii) programmatuur of materialen van derden waarvan het gebruik door B is voorgeschreven, (viii) technische storingen zoals internet, computernetwerk- of telecommunicatiefaciliteiten, (ix) natuurrampen, (x) oorlog, (xi) algemene vervoersproblemen, (xii) overstroming, (xiii)  werkbezetting, (xiv) overheidsmaatregelen, (xv) de onbeschikbaarheid van één of meer personeelsleden. 

12.6 Na het beëindigen van de overmachtssituatie zullen partijen in redelijkheid overleggen over de hervatting van de overeengekomen werkzaamheden.

Artikel 13 - Rechtskeuze

Op deze overeenkomst is het Nederlandse recht van toepassing.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.