Start met AI: Ontdek de kracht van ChatGPT (beginners)

Inleiding tot AI voor beginners

Algemene informatie

AI speelt een steeds grotere rol in ons werkende leven. Om aantrekkelijk te blijven voor werkgevers, is het belangrijk dat je overweg kunt met AI-tools zoals ChatGPT. Deze cursus helpt je om de eerste stap te zetten of je huidige vaardigheden te verbeteren, zodat je het maximale uit AI kunt halen. In de cursus Start met AI: Ontdek de kracht van ChatGPT (beginners) leer je wat AI is en hoe je AI-tools effectief kunt inzetten. We nemen je stap voor stap mee, van het aanmaken van een account tot het schrijven van effectieve prompts (instructies) en het verbeteren van de uitkomsten. Je gaat zelf aan de slag om steeds betere resultaten te behalen!

Je hebt misschien wel eens van AI-tools zoals ChatGPT gehoord, maar weet niet waar je moet beginnen. Of je hebt het al geprobeerd, maar krijgt niet de gewenste resultaten. Herkenbaar? Geen zorgen, je bent niet de enige! Stel je voor: Je bent een drukke professional die vaak uren kwijt is aan het opstellen van rapporten. Na deze cursus kun je met ChatGPT binnen enkele minuten een eerste draft maken, waardoor je tijd bespaart en de kwaliteit van je werk verbetert. Dit maakt je niet alleen productiever, maar ook waardevoller voor je werkgever.

Met deze cursus zet je eindelijk die eerste stap of verbeter je je vaardigheden, zodat je met vertrouwen kunt werken met AI-tools zoals ChatGPT. Of je nu je dagelijkse taken wilt vereenvoudigen of jezelf aantrekkelijker wilt maken voor de arbeidsmarkt, wij begeleiden je op een toegankelijke manier.

Waarom deze cursus AI voor beginners volgen?

  • Praktische cursus met uitdagende opdrachten: Je leert niet alleen de theorie, maar gaat direct aan de slag met opdrachten die je uitdagen en je vaardigheden versterken. Zo maak je de opgedane kennis meteen toepasbaar in je werk of dagelijks leven.
  • Inclusief lesmateriaal, geen extra kosten: Alle benodigde lesmaterialen zijn inbegrepen. Je hoeft geen extra kosten te maken, zodat je je volledig kunt concentreren op het leren.
  • Begeleiding door ervaren HBO-docenten: Onze docenten hebben veel praktijkervaring en weten hoe ze complexe onderwerpen eenvoudig kunnen uitleggen. Ze staan klaar om je te begeleiden en al je vragen te beantwoorden.
  • Comfortabele cursuslocatie: Wij regelen de locatie, inclusief koffie, thee, en wat lekkers, zodat je in een ontspannen omgeving kunt leren en je volledig kunt focussen op de cursus.

Voor wie?

De cursus AI voor beginners is bestemd voor iedereen die (beter) wil leren omgaan met AI-tools zoals ChatGPT. Geen vooropleiding of speciale kennis nodig. Benodigd: laptopcomputer. Indien niet in het bezit van een laptop computer kan er een laptop beschikbaar worden gesteld (meerkosten). 

Welke onderwerpen worden besproken?

Introductie in AI

Wat is AI eigenlijk? Hoe is AI ontstaan en wat zijn de basisprincipes ervan? Wast doet de wel  bekendste AI-tool: ChatGPT. Daarnaast vertel ik iets over de manier waarop een AI-systeem leert.

Basisgebruik van AI-tools: Wat kun je er allemaal mee doen?

Je ontdekt wat je allemaal kunt met AI. Verschillende praktische toepassingen van AI passeren de revue. Denk aan foto en video, afbeeldingen en muziek. Daarbij is aandacht voor persoonlijk gebruik en voor toepassingen in een werksituatie. Hoe kun je ChatGPT bijvoorbeeld inzetten om door jou geschreven teksten te verbeteren?

Het schrijven van goede prompts

Om tot het gewenste resultaat te komen moet je de AI-tool een goede instructie geven. Je leert hoe prompts werken en hoe je duidelijke prompts kunt schrijven. Ook het verbeteren van prompts komt aan de orde, net als het beoordelen van de kwaliteit van je door AI gegenereerde tekst. Denk bijvoorbeeld aan taalgebruik en toon, samenhang en logica. Bovendien leer je feedback geven op de gegenereerde tekst.

Gebruik van AI-tools voor tekstgeneratie - ChatGPT

In dit onderdeel maak je kennis met de kracht van tekstgeneratie door AI en gaan we hands-on aan de slag met ChatGPT. 

Hoe lang duurt de training?

De training duurt 2 uur en zal plaatsnemen op woensdag 23 oktober, van 19:00 en 21:00.

Waar vind de training plaats?

Wij bepalen de locatie afhankelijk van waar de deelnemers vandaan komen. In alle gevallen zullen de trainingen plaatsvinden in regio Noord-Holland.

Wat zijn de kosten?

Wij rekenen 225,- per deelnemer. Wij rekenen geen btw.

Ben jij er klaar voor?

Ben je nieuwsgierig geworden en ben je klaar om de stap met AI te zetten? Schrijf je dan snel in. Per training hebben wij ruimte voor 12 deelnemers.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.