Eduflow Consultancy
1.1 Deze Algemene Voorwaarden gelden voor iedere aanbieding, offerte en opdracht gesloten tussen A en B met betrekking tot de creatie van content, zoals video's, podcasts en andere mediaproducties. Deze Algemene Voorwaarden zijn eveneens van toepassing op opdrachten waarbij B voor de uitvoering derden betrekt of in samenwerking met derden optreedt.
1.2 Afwijkingen van en aanvullingen op de opdracht en/of deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen, bijvoorbeeld in een (schriftelijke) opdracht of (een nadere) opdrachtbevestiging.
1.3 Indien enige voorwaarde in deze algemene voorwaarden afwijkt van een voorwaarde in de opdrachtbevestiging, geldt de in de opdrachtbevestiging opgenomen voorwaarde voor wat betreft de tegenstrijdigheid.
2.1 De werkzaamheden die B zal verrichten in het kader van de overeenkomst met A, worden voorafgaand aan de uitvoering van de opdracht schriftelijk en gedetailleerd besproken en vastgelegd. Deze vastlegging omvat een duidelijke omschrijving van de te leveren content en de specifieke opleveringsvereisten.
2.2 In overeenstemming met Artikel 4 van deze algemene voorwaarden, zal B tevens een inschatting maken van het aantal benodigde uren voor de uitvoering van de opdracht. Deze inschatting wordt, samen met de beschrijving van de werkzaamheden, vooraf aan A gecommuniceerd en schriftelijk vastgelegd.
2.3 B zal de opdracht naar beste kunnen uitvoeren en met inachtneming van de toepasselijke wet- en regelgeving. Hierbij zal B zorgdragen voor een zorgvuldige en professionele uitvoering van de werkzaamheden zoals overeengekomen in de schriftelijke vastlegging.
2.4 Eventuele wijzigingen in de overeengekomen werkzaamheden zullen uitsluitend na onderling overleg en schriftelijke bevestiging door beide partijen worden doorgevoerd. Dit kan eveneens leiden tot een herziening van de inschatting van de benodigde uren, zoals vermeld in Artikel 4.
2.5 Na oplevering van de initiële versie van de content (zoals video's, podcasts, etc.), heeft A recht op maximaal twee (2) revisierondes. Binnen deze revisierondes kan A verzoeken om aanpassingen of wijzigingen aan de opgeleverde content.
2.6 Indien A na het verstrijken van de overeengekomen twee (2) revisierondes verdere aanpassingen wenst, zal B deze wijzigingen uitvoeren tegen het overeengekomen uurtarief, zoals vermeld in Artikel 6.1, of op basis van een nieuw vast te stellen bedrag. Deze aanvullende wijzigingen zullen pas worden uitgevoerd na schriftelijke goedkeuring door A.
2.7 B behoudt zich het recht voor om de uitvoering van de opdracht geheel of gedeeltelijk te laten verrichten door of in samenwerking met een door B aan te wijzen derde partij.
3.1 B is gehouden bij zijn werkzaamheden de zorg van een goed opdrachtnemer in acht te nemen.
3.2 B is gehouden gevolg te geven aan een tijdig verleende en verantwoorde aanwijzing omtrent het resultaat van de opdracht. Voor het overige zal B bij het uitvoeren van de opdracht waar mogelijk rekening houden met redelijke wensen van A, mits dit naar het oordeel van B bevorderlijk is voor een behoorlijke uitvoering van de opdracht. A heeft uitdrukkelijk géén zeggenschap over de werkzaamheden van B. B is vrij de werkzaamheden naar eigen inzicht en zonder toezicht of leiding van A uit te voeren. B heeft A vooraf laten weten op welke wijze die uitvoering zal geschieden.
3.3 B brengt A onverwijld in kennis van de voltooiing van de opdracht, indien A daarvan anders niet op de hoogte zou zijn. B legt aan A verantwoording af over de wijze waarop hij zich van zijn opdracht heeft gekweten. Indien B ten laste van A gelden heeft uitgegeven of te diens behoeve heeft ontvangen, legt B daarvan rekening en verantwoording af.
3.4 A verklaart zich er uitdrukkelijk mee akkoord dat B ook voor andere opdrachtgevers werkzaamheden verricht.
4.1 De overeenkomst eindigt van rechtswege op het moment dat de overeengekomen werkzaamheden zijn afgerond.
4.2 De overeenkomst wordt voorafgaand aan de opdracht gesloten voor een specifieke duur en eindigt automatisch na afloop van deze periode zonder dat opzegging vereist is.
4.3 B verbindt zich ertoe voorafgaand aan de opdracht een gemiddeld aantal uren per week vast te stellen voor het uitvoeren van werkzaamheden in het kader van de overeengekomen opdracht. Partijen erkennen dat dit een gemiddelde betreft en dat de daadwerkelijke werkuren per week kunnen variëren op basis van de aard van de opdracht en de gezamenlijke afspraken tussen A en B.
4.4 Indien het noodzakelijk is om de uren voor een specifieke opdracht uit te breiden, zal er voorafgaand aan deze uitbreiding overleg plaatsvinden tussen A en B.
5.1 Indien B op verzoek of met voorafgaande instemming van A werkzaamheden of andere prestaties heeft verricht die buiten de inhoud of omvang van de overeengekomen werkzaamheden en/of prestaties vallen, zullen deze werkzaamheden of prestaties door A worden vergoed volgens de overeengekomen tarieven en bij gebreke daarvan volgens de gebruikelijke tarieven van B. B is nimmer verplicht aan een dergelijk verzoek te voldoen en hij kan verlangen dat daarvoor een afzonderlijke schriftelijke opdracht wordt gesloten.
5.2 A aanvaardt dat door werkzaamheden of prestaties als bedoeld in dit artikel het overeengekomen of verwachte tijdstip van voltooiing van de dienstverlening en de wederzijdse verantwoordelijkheden van A en B kunnen worden beïnvloed. Het feit dat zich tijdens de uitvoering van de opdracht (de vraag naar) meerwerk voordoet, is voor A nimmer grond voor opzegging of ontbinding van de opdracht.
5.3 Voor zover voor de dienstverlening een vaste prijs is afgesproken, zal B desgevraagd schriftelijk informeren over de financiële consequenties van de extra werkzaamheden of prestaties als bedoeld in dit artikel.
6.1 Voor de te verrichten werkzaamheden zal A aan B een honorarium (exclusief BTW) voldoen, gebaseerd op een vastgesteld bedrag per uur of een vast bedrag voor de totale opdracht. Dit bedrag wordt voorafgaand aan de opdracht besproken en overeengekomen.
6.2 Dit honorarium zal maandelijks aan het begin van de maand middels een factuur door B aan A in rekening worden gebracht.
6.3 Indien sprake is van een periodieke betalingsverplichting van A, is B gerechtigd schriftelijk op een termijn van ten minste drie maanden de geldende prijzen en tarieven aan te passen. Indien A niet akkoord wenst te gaan met een dergelijke aanpassing, is A gerechtigd binnen dertig dagen na de kennisgeving de opdracht schriftelijk op te zeggen tegen de datum waarop de aanpassing in werking zou treden. A komt zodanig recht tot opzegging echter niet toe, indien tussen partijen is overeengekomen dat de geldende prijzen en tarieven worden aangepast met inachtneming van een tussen partijen overeengekomen index of andere maatstaf.
7.1 A vergoedt aan B de onkosten die zijn verbonden aan de uitvoering van de opdracht, voor zover die niet in het honorarium zijn begrepen en ze in redelijkheid zijn gemaakt. Uitgaven voor onkosten die een bedrag van €100 te boven gaan, dienen vooraf door B ter goedkeuring aan A te worden voorgelegd. B is gehouden deugdelijke bewijsstukken van de gemaakte onkosten aan A over te leggen en die te voegen bij de factuur genoemd in Artikel 6.
7.2 Reiskosten worden door A aan B vergoed tegen een tarief van €0.23 per kilometer. Indien B geen gebruik maakt van een eigen auto, brengt hij de werkelijke reiskosten aan A in rekening. Deze kosten worden door B opgenomen in de factuur genoemd in artikel 6.
8.1 De betalingstermijn is 15 dagen na factuurdatum, tenzij vooraf anders is overeengekomen.
8.2 B heeft het recht, gedurende een opdracht, de tot op dat moment verrichte werkzaamheden naar redelijkheid tussentijds en voor afronding van een project in rekening te brengen.
8.3 Partijen zullen in de opdracht de datum of data waarop B de vergoeding voor de overeengekomen prestaties aan A in rekening brengt, vastleggen. Verschuldigde bedragen worden door A betaald volgens de overeengekomen dan wel op de factuur vermelde betalingscondities. Bij gebreke van een specifieke regeling zal A binnen 15 dagen na factuurdatum betalen. A is niet gerechtigd tot opschorting van enige betaling en evenmin tot verrekening van verschuldigde bedragen.
8.4 Indien A de verschuldigde bedragen niet of niet tijdig betaalt, is A, zonder dat enige aanmaning of ingebrekestelling nodig is, over het openstaande bedrag wettelijke handelsrente verschuldigd. Indien A na aanmaning of ingebrekestelling nalatig blijft de vordering te voldoen, kan B de vordering uit handen geven, in welk geval A naast het dan verschuldigde totale bedrag tevens gehouden is tot vergoeding van alle gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten, waaronder begrepen alle kosten berekend door externe deskundigen..
9.1 A erkent dat voor de uitvoering van de overeengekomen werkzaamheden, de verstrekking van relevante materialen, inloggegevens voor online onderwijsplatforms, sociale media-platforms en andere benodigde accounts noodzakelijk kan zijn.
9.2 A zal deze inloggegevens en materialen vertrouwelijk behandelen en slechts verstrekken aan B voor de duur van de overeenkomst en uitsluitend voor het ontwikkelen van onderwijsgerelateerd materiaal.
9.3 B zal de verstrekte inloggegevens en materialen met de hoogste mate van zorg beveiligen en vertrouwelijk behandelen. B zal de inloggegevens niet delen met derden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van A en zal de gegevens uitsluitend gebruiken voor het doel van onderwijsontwikkeling.
10.1 A heeft de plicht om de door B geleverde content, inclusief video's, podcasts en andere digitale materialen, te controleren op onjuistheden en onzorgvuldigheden. Indien A nalaat deze controle uit te voeren, is B niet aansprakelijk voor eventuele schade en vrijwaart A B voor eventuele aanspraken van derden met betrekking tot het gebruik van de content.
10.2 Voor het overige is B niet aansprakelijk voor enige schade die is ontstaan in- of voortvloeit uit de uitvoering van de overeenkomst, tenzij er sprake is van opzet en/of bewuste roekeloosheid van de kant van B met betrekking tot het geleverde content.
10.3 A vrijwaart B tegen iedere aansprakelijkheid als gevolg van wijzigingen, aanvullingen of andere niet door B goedgekeurde aanpassingen in het door B geleverde content. Indien A informatiedragers, elektronische bestanden, software, of materialen aan B verstrekt, garandeert A dat deze vrij zijn van virussen en defecten.
10.4 B is niet aansprakelijk voor enige schade of verlies veroorzaakt door diefstal, verlies, misbruik, of ongeoorloofde toegang tot de verstrekte inloggegevens, tenzij deze het gevolg zijn van grove nalatigheid of opzet van B. B vrijwaart A tegen claims van eventuele derden die B op eigen initiatief inschakelt bij de vervaardiging van de content.
10.5 B is niet aansprakelijk voor enige immateriële schade, waaronder imagoschade, reputatieschade of verlies van goodwill, die voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik, de inhoud of verspreiding van het door B ontwikkelde content, tenzij deze schade direct het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid van de kant van B.
10.6 Indien wordt geoordeeld dat B geen beroep kan doen op de voorgaande vrijwarings- of uitsluitingsbepalingen, is B slechts aansprakelijk voor schadevergoeding tot maximaal het bedrag van de voor die opdracht bedongen prijs (excl. BTW). Deze beperking van aansprakelijkheid is eveneens van toepassing op de in Artikel 11.5 bedoelde vrijwaringsverplichting van B.
10.7 Indien één der partijen tekortschiet in de nakoming van haar verplichtingen uit de overeenkomst, kan de andere partij haar in gebreke stellen. De nalatige partij is echter onmiddellijk in verzuim als nakoming van de desbetreffende verplichtingen anders dan door overmacht binnen de overeengekomen termijn reeds blijvend onmogelijk is. De ingebrekestelling geschiedt schriftelijk, waarbij aan de nalatige partij een redelijke termijn wordt gegund om alsnog haar verplichtingen na te komen. Deze termijn is een fatale termijn. Indien nakoming binnen deze termijn uitblijft, is de nalatige partij in verzuim.
10.8 De in het vorige lid genoemde ingebrekestelling is niet vereist indien de termijn waarbinnen de overeengekomen diensten verricht hadden moeten zijn, voor de afloop daarvan is verlengd. Indien de in het vorige lid bedoelde nakoming ook niet heeft plaatsgevonden voor het eind van de verlengde termijn, is de nalatige partij vanaf dat moment direct in verzuim.
11.1 Alle rechten van intellectuele eigendom op de op grond van de opdracht ontwikkelde of aan A ter beschikking gestelde content, zoals video's, podcasts, scripts, ontwerpen en ander creatief materiaal, berusten uitsluitend bij B of diens licentiegevers, tenzij schriftelijk anders overeengekomen. A verkrijgt uitsluitend de gebruiksrechten die bij deze algemene voorwaarden en de wet uitdrukkelijk zijn toegekend. Een aan A toekomend recht tot gebruik is niet-exclusief, niet-overdraagbaar aan derden en niet sublicentieerbaar, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.
11.2 Indien partijen schriftelijk overeenkomen dat een recht van intellectuele eigendom ten aanzien van specifiek voor A ontwikkelde materialen over zal gaan op A, tast dit het recht of de mogelijkheid van B niet aan om de aan die ontwikkeling ten grondslag liggende onderdelen, algemene beginselen, ideeën, ontwerpen, documentatie, en dergelijke, zonder enige beperking voor andere doeleinden te gebruiken en/of te exploiteren, hetzij voor zichzelf hetzij voor derden.
11.3 Het is A niet toegestaan enige aanduiding betreffende het vertrouwelijke karakter dan wel betreffende auteursrechten, merken, handelsnamen of enig ander recht van intellectuele eigendom uit het ontwikkelde materiaal te verwijderen of te wijzigen.
11.4 Ook indien de opdracht niet uitdrukkelijk in een bevoegdheid daartoe voorziet, is het B toegestaan technische voorzieningen aan te brengen ter bescherming van het ontwikkelde materiaal in verband met een overeengekomen beperking in de inhoud of de duur van het recht tot gebruik van deze objecten. Het is A nimmer toegestaan een dergelijke technische voorziening te (laten) verwijderen of te (laten) omzeilen.
11.5 B vrijwaart A tegen elke rechtsvordering van een derde die gebaseerd is op de bewering dat door B zelf ontwikkeld materiaal inbreuk maakt op een recht van intellectuele eigendom van die derde, onder de voorwaarde dat A aan B onverwijld schriftelijk informeert over het bestaan en de inhoud van de rechtsvordering en de afhandeling van de zaak, waaronder het treffen van eventuele schikkingen, geheel overlaat aan B. A zal daartoe de nodige volmachten, informatie en medewerking aan B verlenen om zich, indien nodig in naam van A, tegen deze rechtsvorderingen te verweren. Deze verplichting tot vrijwaring vervalt indien de verweten inbreuk verband houdt (i) met door A ter gebruik, bewerking, verwerking of incorporatie aan B ter beschikking gestelde materialen, dan wel (ii) met wijzigingen die A zonder schriftelijke toestemming van B in het door B ontwikkelde materiaal heeft aangebracht of door een derde heeft laten aanbrengen.
11.6 A garandeert dat geen rechten van derden zich verzetten tegen de beschikbaarstelling aan B van materialen, programmatuur, beeldmateriaal, tekst, muziek, domeinnamen, logo’s, hyperlinks, databestanden of andere materialen, met het doel van gebruik, bewerking, installatie of incorporatie in de content. A vrijwaart B tegen elke aanspraak van een derde die gebaseerd is op de bewering dat zodanig beschikbaar stellen, gebruik, bewerken, installeren of incorporeren inbreuk maakt op enig recht van die derde.
12.1 B is bevoegd de nakoming van de verplichtingen op te schorten of de overeenkomst te ontbinden, indien A de verplichtingen uit de overeenkomst niet, niet volledig of niet tijdig nakomt of als hij in verzuim is, na het sluiten van de overeenkomst.
12.2 Tenzij er sprake is van een overeenkomst voor bepaalde tijd of voor een bepaald project, kan A de overeenkomst te allen tijde opzeggen door middel van een aangetekende brief, mits de opzegging op redelijke gronden geschiedt. Er vindt dan een afrekening plaats op basis van de door B ter zake van de uitvoering van de diensten en in redelijkheid gemaakte kosten.
12.3 Indien A de overeenkomst annuleert voordat de overeengekomen werkzaamheden zijn afgerond, en er sprake is van een vast bedrag voor de totale opdracht zoals beschreven in Artikel 6.1, is A verplicht tot betaling van annuleringskosten aan B. Deze annuleringskosten bestaan uit een percentage van het totaal overeengekomen honorarium, afhankelijk van het moment van annulering:
12.4 Indien de overeenkomst tussentijds wordt opgezegd door B, dan zal hij in overleg met A zorgen voor de overdracht van nog te verrichten werkzaamheden aan derden. Dit tenzij de opzegging aan A toe te schrijven is. Indien de overdracht van de werkzaamheden voor B extra kosten met zich meebrengt, dan worden deze aan A in rekening gebracht. A is gehouden deze kosten binnen de daarvoor genoemde termijn te voldoen, tenzij B anders aangeeft.
12.5 Indien de overeenkomst wordt ontbonden, zijn de vorderingen van B op A onmiddellijk opeisbaar. Indien B de nakoming van de verplichtingen opschort, behoudt hij zijn aanspraken uit de wet en de overeenkomst.
12.6 Indien B tot opschorting of ontbinding overgaat wegens omstandigheden die aan A zijn toe te rekenen, is hij niet gehouden tot vergoeding van schade en kosten die daardoor ontstaan. A vrijwaart B in dat geval voor eventuele aanspraken van derden.
12.7 Indien A zijn uit de overeenkomst voortvloeiende verplichtingen niet nakomt en deze niet nakoming rechtvaardigt een ontbinding, dan is B gerechtigd de overeenkomst met directe ingang te ontbinden, zonder enige verplichting zijnerzijds tot betaling van enige schadevergoeding of schadeloosstelling. A is echter wél tot schadevergoeding of schadeloosstelling verplicht voor zover deze vergoeding redelijkerwijs kan worden gevergd.
12.8 In het geval dat A niet langer vrijelijk over zijn vermogen kan beschikken, staat het B vrij om de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen.
12.9 Ingeval van overmacht, zoals omschreven in Artikel 13 van deze overeenkomst, bij B zal deze daarvan onverwijld mededeling doen of laten doen aan A. Tijdens de periode van overmacht worden de verplichtingen van B opgeschort. Als vast komt te staan dat nakoming door overmacht gedurende twee maanden niet mogelijk zal zijn, hebben beide partijen het recht de overeenkomst te ontbinden door een schriftelijke verklaring. A heeft de verplichting om van B het uitgevoerde gedeelte van de opdracht af te nemen en hem dat gedeelte te betalen. Dit geldt niet als het uitgevoerde gedeelte geen zelfstandige waarde heeft.
13.1 Ziekte en tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid van B ontslaat hem van het nakomen van de overeengekomen leveringstermijn of van zijn leveringsplicht, zonder dat A uit dien hoofde enig recht op vergoeding van kosten en schaden kan doen gelden.
13.2 B is niet aansprakelijk voor het niet toerekenbaar tekortschieten in de nakoming van haar verplichtingen. Voor zover nakoming nog niet blijvend onmogelijk is, worden de verplichtingen van B opgeschort. Indien de periode waarin door overmacht nakoming niet mogelijk is, langer duurt of zal duren dan twee maanden, zijn beide partijen bevoegd de overeenkomst te ontbinden zonder dat er in dat geval een verplichting tot schadevergoeding bestaat.
13.3 Indien B bij het intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan of slechts gedeeltelijk aan haar verplichtingen kan voldoen, is zij bevoegd het reeds geleverde respectievelijk het leverbare deel afzonderlijk te factureren en is de A gehouden deze factuur te voldoen als betrof het een afzonderlijke overeenkomst.
13.4 In het geval van overmacht zal B onmiddellijk A op de hoogte stellen van de situatie en zich redelijkerwijs inspannen om de gevolgen van de overmacht mogelijk te beperken.
13.5 Van overmacht van B is onder meer sprake in geval van (i) stakingen, (ii) ziekte, (iii) gebrek aan materialen, (iv) gebrek aan medewerking van derden, (v) overmacht van toeleveranciers van B, (vi) gebrekkigheid van zaken, apparatuur, (vii) programmatuur of materialen van derden waarvan het gebruik door B is voorgeschreven, (viii) technische storingen zoals internet, computernetwerk- of telecommunicatiefaciliteiten, (ix) natuurrampen, (x) oorlog, (xi) algemene vervoersproblemen, (xii) overstroming, (xiii) werkbezetting, (xiv) overheidsmaatregelen, (xv) de onbeschikbaarheid van één of meer personeelsleden.
13.6 Na het beëindigen van de overmachtssituatie zullen partijen in redelijkheid overleggen over de hervatting van de overeengekomen werkzaamheden.
Op deze overeenkomst is het Nederlandse recht van toepassing.
Neem gerust vrijblijvend contact op!
eduflowconsultancy@gmail.com
KVK nummer: 92833721
BTW nummer: NL004980391B60
Wij maken gebruik van de KOR-regeling,
daarom rekenen wij geen BTW.
CONTACT
Lagedijk 6
1705 GE Heerhugowaard
Privacybeleid Eduflow Consultancy
Algemene voorwaarden bijles (BL)
Algemene voorwaarden onderwijs (OW)
Algemene voorwaarden contentcreatie (CC)
Algemene voorwaarden Professionele Digitale Ondersteuning (PDO)
© 2024 Eduflow Consultancy
We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden
Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.